WHY-HOW-WHAT

WHY

voor een houtbare wereld

We willen af van verspilling en vervuiling. We moeten toe naar een circulaire samenleving en economie en dus ook naar circulaire vormen van bouwen en wonen.

HOW

door krachten te bundelen

HOUTbaar koppelt de kennis, de ontwikkel-, investerings- en slagkracht van de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep aan de nieuwe inzichten en bewezen technology van Sustainer Homes en The New Makers. Inmiddels zijn de eerste twee HOUTbare woonconcepten ontwikkeld – de eerste prototypes worden na de zomer van 2020 gerealiseerd. Ondertussen werken we met de partners aan het opschalen van de technieken en productiehallen om de HOUTbare woonconcepten op grote schaal te kunnen uitrollen.

WHAT

2 zeer HOUTbare woningtypes

Het is makkelijk om te houden van een HOUTbaar HUIS of LOFT. Hout ademt, het ruikt lekker, het is zacht en lief voor zijn bewoners, het is hartstikke circulair en het levert een heel prettig en gezond binnenklimaat. Een HOUTbaar HUIS of LOFT is super duurzaam – om voor altijd en altijd van te houden – en als het dan tòch niet meer voldoet, om redenen die we nu nog niet kunnen bedenken met elkaar, dan begint alles door de modulaire opzet van HOUTbaar en/of het hergebruik van het hout gewoon weer een nieuw leven. Er gaat niets verloren.

Zoekvenster sluiten